שאלות ותשובות

  • סיימתי עכשיו לימודי משפטים. הבעיה היא שאני ממש לא רוצה לעסוק במקצוע. אני לא יודעת במה כן הייתי רוצה לעסוק. מה עושים? אני מבולבלת ומבואסת...

    קודם כל, את בחברה טובה. רבים מבין עורכי הדין אינם מרוצים מבחירתם התעסוקתית ומעוניינים בהסבה. ייתכן שהדבר נובע מכך שבתהליך הבחירה אנשים מסונוורים מן היוקרה שיש למקצוע, ופחות חושבים על העיסוק היומיומי הכרוך בו.
    גם התחושות של בלבול ובאסה הן בהחלט טבעיות ואופייניות כמעט לכל מי שחושב להחליף מקצוע. במיוחד לאחר שהשקעת בלימודים..אך אל ייאוש, יש בהחלט מה לעשות!
    בשלב ראשוני, הייתי עורכת לעצמי מספר רשימות:
    הרשימה הראשונה תכלול את כל המיומנויות (לא הידע) שרכשת במהלך לימודי המשפטים. לימודים אלו לא היו לשווא. במהלכם וודאי שכללת מיומנויות כגון: חשיבה לוגית, יכולת ביטוי ועוד. במיומנויות אלו ניתן להשתמש בעולם התעסוקה, בעבודות אחרות.
    הרשימה השנייה תכלול את ערכי הקריירה שלדעתך גרמו לך שלא לרצות לעסוק במשפטים. לדוגמא: "עימותים רבים". צייני לעצמך שאינך מעוניינת בערך זה בעבודתך.
    הרשימה השלישית תכלול ערכי קריירה אשר הינך מעוניינת בהם בעבודתך: לדוגמא, רמה גבוהה של יוקרה או עצמאות. אם ישנן עבודות בהן עסקת בעבר, והיית שבעת רצון מהן, נסי לנתח מה גרם לך לשביעות רצון ולהוסיף ערכים לרשימה, בהתאם. (לדוגמא, אם נהנית מהעבודה בצוות במקום עבודתך הקודם, רשמי בערכים:'צוותיות').
    ובאיזה כיוון לבחור? זה כבר מצריך ייעוץ תעסוקתי. הגיעי עם הרשימות, ואעזור לך! תוך זמן קצר יחסית (כחודש) ניתן למקד ולהגיע לכיוון רלבנטי.

  • השתחררתי לא מזמן מן הצבא ואני רוצה ללמוד. הבעיה היא שמה שמעניין אותי (ספרות, פילוסופיה) זה לא פרקטי. הוריי לוחצים עליי ללמוד מקצוע פרקטי, שיקנה לי פרנסה. אני מאד מתלבט. מה עושים?

    אני הייתי ממליצה לך ללכת בעקבות נטיות הלב. אני ממליצה על כך מכמה סיבות: ראשית, אם תלך לתחום שאינך אוהב, קיים סיכון כי לא תצליח בו. וכך לא הרווחת דבר. שנית, גם התחומים הנחשבים לפרקטיים (למשל משפטים או ראיית חשבון) לא תמיד מבטיחים השגת עבודה (לדוגמא, השוק הישראלי רווי בעו"ד, כך שלרבים אין עבודה). שלישית, היום תואר ראשון הוא שווה ערך למה שהייתה פעם תעודת בגרות. מקומות עבודה רבים (לדוגמא, בנקים וחברות ביטוח) מגדירים תואר ראשון כתנאי סף, ואינם דורשים תואר במשהו ספציפי. רביעית, ישנם היום תפקידים אשר עושים שימוש גם בתואר במדעי הרוח, לדוגמא בספרות (למשל, תפקיד של עורך תוכן באתרי חדשות אינטרנטיים). חמישית, היות ולימודי תואר עורכים לפחות 3 שנים, יש חשיבות גם להפקת הנאה מתקופה לא קצרה זו. בהצלחה!

  • בתי כבר בת 27 ועדיין לא התחילה ללמוד. היא נודדת בין כל מיני עבודות ואינה מוצאת את עצמה. שלחתי אותה לייעוץ תעסוקתי באחד המכונים הגדולים לפני כשנה, אך זה לא עזר לה. יש טעם לשלוח אותה שוב לייעוץ?

    בפירוש יש טעם. ייתכן שהייעוץ הקודם לא סייע, כיוון שבתך זקוקה ליחס אישי יותר. במכונים הגדולים בתהליך הייעוץ יש לרב שני מפגשים עם פסיכולוג בלבד. ייתכן שבתך זקוקה ליותר פגישות. בתהליך שאני מציעה יש כ- 5 פגישות אישיות, כך שייתכן שיותר יתאים לה. אני מבינה את דאגותייך, אך יש מקום לציין כי אם המוטיבציה ללכת לייעוץ נובעת ממך ולא ממנה, הדבר בעייתי. לכן, מה שאני ממליצה לך הוא לשלוח אותה לפגישת הכרות. לאחר פגישה כזו אוכל לדעת האם יש לה די מוטיבציה ובשלות לתהליך הייעוצי.